Caroline Kristina Birgitta Wahlström Nesse

Faktaboks

Caroline Kristina Birgitta Wahlström Nesse

Caroline Wahlström Nesse

Født
16. august 1966, Karlholmsbruk, Sverige

Artikkelstart

Caroline Wahlström Nesse er en svensk-norsk dansekunstner, dansepedagog og førsteamanuensis i dans/samtidsdans.

Wahlström Nesse er utdannet fra Statens Balletthøgskole pedagoglinjen 1986-89, med hovedfag moderne dans. Mellom 1998 og 2009 jobbet hun som medskapende utøver bl.a. med Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, Dans Design, Un-Magritt Nordseth, Karstein Solli, Lise Eger, Øyvind Jørgensen, Toril Bernatek, Kjersti Engebrigtsen. Mellom 2000 og 2004 skapte Wahlström Nesse tre helaftens forestillinger sammen med Marius Kjos, der de selv var utøvere.

I 2005 etablerte Wahlström Nesse og Camilla Myhre Rom for Dans i Oslo, der de er faglig-, kunstnerisk- og administrativt ansvarlige for kunstproduksjon og drift. Arbeidet tar form som forestillinger, verksteder og kunstnerisk utviklingsarbeid hvor man integrerer barn og unges uttrykk på lik linje med profesjonelle, voksne utøvere. Rom for Dans retter deler av sitt arbeid mot skoleverket, med konseptet KROM - kropp i rom.

Fra 2003-2016 var Caroline Wahlström Nesse administrativ og faglig leder for Skolen for Samtidsdans sammen med Myhre. Her utviklet de faglige metoder for veiledning av studentenes kunstneriske prosesser og fokus på individorientert danseundervisning.

I 2016 startet Wahlström Nesse, Camilla Myhre og Marius Kjos en ny bachelorutdanning i dansekunst og koreografisk tenkning ved Høyskolen for dansekunst, HFDK. Wahlström Nesse er ansatt som dekan/faglig ansvarlig og førsteamanuensis i dans/samtidsdans ved utdanningen.

I 2012 mottok Caroline Wahlström Nesse sammen med Camilla Myhre Danseinformasjonens Ærespris ...“for deres samlede arbeid med og for: Skolen for Samtidsdans, Rom for Dans, Krom, Profesjonell kunstnerisk praksis med og for barn og unge, samt Myhre og Nesses arbeid som fremragende utøvende dansekunstnere.”

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg