Caroline Boman Hansen

Faktaboks

Caroline Boman Hansen
Født
10. august 1860, Väster Aby, Sverige
Død
5. januar 1956, Oslo

Foto 1945. Bilde fra Norsk biografisk leksikon

Caroline Boman Hansen
Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Caroline Boman Hansen var en svensk-norsk hotelleier, og kvinnen som gjorde Hotel Continental i Oslo til et mønsterhotell.

Hun hadde vært ansatt ved Den gyldene freden og Operakällaren i Stockholm før hun i 1887 flyttet til Norge etter å ha blitt ansatt som «førstejomfru» på Grand Hotel i Kristiania. Her traff hun Hans Christian Marinius Hansen, som arbeidet som kelner samme sted. De to giftet seg 1891 og drev hotell i Hønefoss, Modum Bad og Sandefjord Bad før de i 1909 overtok ansvaret for driften av Theatercaféen med Anden Etage og 30 hotellrom i Kristiania. 1913 satset de alt de eide og kjøpte hotellet med innbo. Theatercaféen ble snart ett av de aller mest populære bevertningssteder i Kristiania, og en sterk konkurrent til Grand Café.

Caroline ble enke i 1915 og drev hotellet videre, først alene, og så fra 1927 sammen med sin sønn Arne. Continental kjøpte naboeiendommene, og 1932 stod en åtte-etasjers bygning med 76 nye værelser og selskapslokaler ferdig. Arne døde uventet to år før sin mor i 1954, og sønnedatteren Ellen Brochmann overtok ledelsen. Hotellet eies og drives i dag av Carolines etterkommere i fjerde generasjon.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg