Carmelo Anthony

Faktaboks

Carmelo Anthony

Melo

Født
29. mai 1984, New York, USA
Carmelo Anthony er en mester i å pivotere for å lure forsvaret. Med hans signaturtrekk finter han ut forsvaret med én fot, mens den andre er plantet i bakken.

Artikkelstart

Carmelo Anthony er en amerikansk basketballspiller med posisjonen small forward for Los Angeles Lakers. Anthony er tre ganger olympisk mester med USA, og har i løpet av karrieren vært en av de fremste poengsankerne i NBA.

Carmelo Anthony var et stort talent på collegenivå og ledet Syracuse University til den nasjonale tittelen i 2003. Senere samme år startet han sin NBA-karriere da han ble draftet til Denver Nuggets. Siden etablerte Anthony seg som en av de fremste spillerne i NBA. Han er blant annet blitt tatt ut på NBA All-Star laget ti ganger, og var spilleren med flest scorede poeng i NBA i 2013.

Anthony spilte for New York Knicks i perioden 2011-2017, og 2017-2018-sesongen spilte Anthony for Oklahoma City Thunder. Under oppholdet i Oklahoma hadde han betydelig dårligere resultater på banen, hvilket ledet til at han ble byttet til Houston Rockets neste sesong, hvor han ble droppet noen måneder senere. Han var ute av NBA i noen måneder, før han i 2019-2020-sesongen fant sin plass på Portland Trail Blazers, i en langt mindre rolle enn hans tidligere superstjerneroller. Før 2021-2022-sesongen signerte han med Los Angeles Lakers.

Anthony har vunnet tre OL-gull med USA (2008, 2012 og 2016) og OL-bronse i 2004. I tillegg har han en VM-bronse og gull i FIBA Americas Championship i 2007.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg