Faktaboks

Carlos de Medeiros
Uttale

karlås dje madejrås

Født
24. september 1993, Oeiras, Portugal
Virke
Kjøkkensjef
Carlos de Medeiros

Carlos de Medeiros er kjøkkensjef på Bar Amour i Oslo, som ble tildelt en stjerne i Michelinguiden i 2024. På Bar Amour er stilen hans en fusjon av norsk, portugisisk og mosambikisk kjøkken og råvarer.

de Medeiros er født i Oeiras, på sydspissen av halvøya der Lisboa ligger. Kysten er kjent for ypperlig sjømat i den beste tradisjonelle stil.

Han er utdannet ved Professional School of Hotel Management i Lisboa. I hjembyen åpnet han egen restaurant som han stengte allerede da han var 20 år.

Som 22-åring begynte han på nytt i England. Han søkte mange stillinger, men endte opp med yrkesvalg som var ambisiøse og som etter hvert åpnet muligheter på de beste restaurantene.

de Medeiros har vært ansatt på blant annet De Librije i Nederland med tre Michelin-stjerner, Sorrel og Drakes at The Clock House. De to siste i Surrey i England.

Han ble invitert til Maaemo, der han var ansvarlig for utviklingskjøkkenet i halvannet år. Han har jobbet tett med kjøkkensjefen Esben Holmboe Bang.

Prestasjoner

Carlos de Medeiros
Av .

Stjerne i Michelinguiden for Bar Amour i 2024.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg