Carlo Ancelotti

Faktaboks

Carlo Ancelotti
født:
10. juni 1959, Reggiolo, Emilia-Romagna
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Carlo Ancelotti er en italiensk fotballtrener og tidligere spiller.

Han har vært trener for klubber som Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern München og SSC Napoli.

Ancelotti er ansett som en av verdens beste fotballtrenere. Han har vunnet flere store trofeer både som spiller og trener, blant annet Mesterligaen fem ganger (to ganger som spiller og tre ganger som trener) og Serie A fire ganger (tre ganger som spiller og én gang som trener).

Ancelotti hadde posisjonen sentral midtbane som spiller og i løpet av sin karriere spilte han for Parma, Roma og AC Milan. Han vant Serie A én gang med Roma og to ganger med AC Milan. Som en del av AC Milan vant han også Mesterligaen to ganger, i 1989 og 1990. Han spilte 26 kamper og scoret ett mål for det italienske landslaget.

Ancelotti har vært en av Europas mest suksessrike trenere. Han har vært trener for Reggiana, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain og Real Madrid. Han er mest kjent for sin periode som trener for AC Milan, hvor han i løpet av sine åtte år i klubben vant det italienske ligamesterskapet én gang, Mesterligaen to ganger og den italienske cupen én gang. Han ble kåret til Årets trener av UEFA i 2003 og har blitt kåret til Årets trener i Italia to ganger.

I 2009 ble han ansatt som trener for Chelsea, han var i klubben i to sesonger og førte dem til The double, seier i både Premier League og FA Cupen, i 2010.

Fra 2011 til 2013 var han trener for Paris Saint-Germain, og vant den franske serien med klubben sesongen 2012/2013.

Ancelotti var trener for Real Madrid fra 2013 til 2015, og vant Mesterligaen med klubben i 2014. Han var trener for Bayern München fra august 2016 til september 2017, og vant den tyske ligaen (Bundesliga) med klubben sesongen 2016/17. Han var trener for SSC Napoli fra 2018 til 2019.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg