Camp Nou

Av .
Lisens: CC BY 2.0

Camp Nou er en fotballstadion i Barcelona, FC Barcelonas hjemmebane. Tilskuerkapasiteten er 99 000 og Camp Nou er dermed Europas største fotballstadion.

Historie

Camp Nou ble bygget i løpet av årene 1954-1957. Åpningsdagen var 24. september 1957, da Barcelona spilte mot et lag sammensatt av spillere fra Warszawa. Camp Nou erstattet Camp de les Corts, som med en tilskuerkapasitet på 60 000 ble vurdert å være for liten. Camp Nou ble bygget med to etasjer og hadde en tilskuerkapasitet på 93 000. Arenaen ble i utgangspunktet kalt Estadi del FC Barcelona, men gikk populært under navnet Camp Nou.

Før VM-sluttspillet i 1982 ble Camp Nou oppgradert med en ny, tredje etasje, som gjorde at tilskuerkapasiteten økte til 120 000. Tidlig på 1990-tallet ble de fleste ståplassene erstattet med seter og tilskuerkapasiteten ble som en konsekvens mindre, selv om banen ble senket noe for å gjøre plass til flere rader med seter. Sent på 1990-tallet ble de siste ståplassene fjernet, og tilskuerkapasiteten har siden vært i underkant av 100 000.

Camp Nou har i stor grad hatt samme form og struktur siden åpningen, og har for eksempel gjennomgått mindre omfattende endringer enn Estadio Santiago Bernabéu. Flere planer har blitt lansert om å modernisere Camp Nou eller erstatte den med en helt ny arena, uten at planene har blitt realisert.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg