Camilla Merete Myhre er en norsk dansekunstner, dansepedagog og førsteamanuensis i dans/samtidsdans.

Camilla Myhre er utdannet fra pedagoglinjen ved Statens Balletthøgskole 1986–1989, med hovedfag i jazzdans. Mellom 1998 og 2005 jobbet hun som utøver, både innenfor moderne/samtidsdans og jazz/musikal. Hun har danset i musicaloppsetningene av Sweet Charity (1989) og West Side Story (1990) samt innen revy og TV. I 1994–1998 var hun med på å etablere og drive Oslo Danse Ensemble, der hun også var utøver.

I 2005 etablerte Caroline Wahlström Nesse og Myhre «Rom for Dans» i Oslo, der de er faglig-, kunstnerisk- og administrativt ansvarlige for kunstproduksjonen og drift. Arbeidet tar form som forestillinger, verksteder og kunstnerisk utviklingsarbeid hvor man integrerer barn og unges uttrykk på lik linje med profesjonelle, voksne utøvere. Rom for Dans retter deler av sitt arbeid mot skoleverket, med konseptet KROM – kropp i rom.

I 2003–2016 var Myhre administrativ og faglig leder for Skolen for Samtidsdans sammen med Wahlström Nesse. Her utviklet de metoder for veiledning av studentenes kunstneriske prosesser og fokus på individorientert danseundervisning.

I 2016 startet Myhre, Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos en ny bachelorutdanning i dansekunst og koreografisk tenkning ved Høyskolen for dansekunst, HFDK. Myhre er ansatt som rektor og førsteamanuensis i dans/samtidsdans ved utdanningen.

I 2012 mottok Camilla Myhre sammen med Caroline Wahlström Nesse Danseinformasjonens Ærespris «… for deres samlede arbeid med og for: Skolen for Samtidsdans, Rom for Dans, Krom, Profesjonell kunstnerisk praksis med og for barn og unge, samt Myhre og Nesses arbeid som fremragende utøvende dansekunstnere».

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.