Opprinnelig en ost fra byen Caerphilly i Sør-Wales, men tilvirkes i dag også i England. Gjerne upasteurisert. Fast og smuldrete ost, som ble oppfunnet rundt 1830. Det sies at Caerphilly ble mye brukt som niste blant gruvearbeiderne i Sør-Wales for at de skulle få i seg nok salt og andre næringsstoffer mens de arbeidet i gruvene. Lett gualaktig ost med hvit skorpe. Frisk syrlig duft og smak av melk. De fleste ostene modnes fra 10 til 14 dager, men noen lagres opp mot ett år og får en mye skarpere smak enn de ferske. Skorpen er hard med noe muggvekst. Caerphilly smelter lett og egner seg til matlaging. Osten har et fettinnhold i tørrstoffet på ca. 48 prosent. Tilvirkes med vegetabilsk løype. Meieriene Duckett’s  og Gorwydd regnes for å være de beste produsentene av Caerphilly.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.