Cadel Evans

Faktaboks

Cadel Evans

Cadel Lee Evans

Født
14. februar 1977, Katherine, Nordterritoriet, Australia

Cadel Evans var den første australieren som vant sammenlagtseieren i det store etapperittet Frankrike rundt.

.
Lisens: fri

Cadel Evans, tidligere australsk landeveissyklist.

Evans var en temposterk syklist og en god klatrer. Han ble blant annet verdensmester i landeveissykling i 2009 og vant Frankrike rundt i 2011

Evans startet sin sykkelkarriere som terrengsyklist. Han ble australsk juniormester i 1993 og 1994 og ble derfor tatt inn i programmet ved Australian Institute of Sports. Som terrengsyklist var han i verdenstoppen og vant medaljer på junior og seniornivå.

I 2001 ble Evans profesjonell landeveissyklist og hans gjennombrudd kom under Italia rundt i 2002, hvor han kjørte offensivt på fjelletappene og bar den rosa ledertrøya på to etapper. Han utviklet seg etterhvert til en sammenlagtrytter i verdenstoppen og vant flere en dagers-ritt og ukes-ritt, blant annet vår-klassikeren La Fleche Wallonne i 2010, Critérium International i 2012 og Tour de Romandie i 2006 og 2011.

I løpet av karrieren deltok han ni ganger i det prestisjefylte Frankrike Rundt hvor han tok to etappeseiere totalt og vant hele rittet sammenlagt i 2011. Etter sammenlagtseieren slet Evans med å hevde seg i toppen i de store rittene og australieren la opp som profesjonell syklist i 2015.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg