CRIStin (Current Research Information System in Norway) er et samarbeidstiltak underlagt Kunnskapsdepartementet. CRIStin-systemet er først og fremst en database for registrering av forskningsaktivitet for helsesektoren, instituttsektoren og universitets- og høgskolesektoren. Det viktigste formålet med systemet er å samle all registrering og rapportering av forskningsaktiviteter for institusjoner innenfor de tre sektorene i et felles system. Dette gir forskerne ett sted å registrere og forenkler registrering av sampublikasjoner.

CRIStin-organisasjonen fusjonerte 1. januar 2017 med FSAT (Felles studieadministrativt tjenestesenter) og heter nå «Seksjon for forskningstjenester» under den nye organisasjonen CERES (Nasjonalt senter for felles systemer og tjenester for forskning og studier). Databasen heter fortsatt CRIStin.

Seksjon for forskningstjenester har, i tillegg til å drifte CRIStin, også ansvar for å forhandle fram lisensavtaler, såkalte konsortieavtaler, på vegne av en gruppe av deltakerinstitusjoner fra offentlig sektor, med ulike leverandører. Avtalene dreier seg om tilgang til elektroniske ressurser som eksempelvis e-tidsskrifter, referansedatabaser, ordbøker og leksika.

CRIStin har fått det nasjonale koordineringsansvaret på Open Access-feltet, og har dermed avløst forløperen NORA.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.