CGN

Logoen til China General Nuclear Power Group
CGN
Av .
Lisens: public domain

Artikkelstart

CGN er et kinesisk energiselskap med et virksomhetsområde som omfatter kraftproduksjon basert på kjerneenergi og fornybar energi.

Faktaboks

Etymologi

Forkortelse for China General Nuclear Power Group

Selskapet ble etablert i 1994 i Guangdong provins og het opprinnelig China Guangdong Nuclear Power Group. Etter en reorganisering i 2013 ble navnet endret til China General Nuclear Power Group (CGN) for å signalisere at dets virkeområde skulle strekke seg ut over Guangdog-provinsen. Selskapets viktigste oppgave er å bygge og drifte kjernekraftverk. Per august 2016 disponerte CGN, sammen med sine datterselskaper, en samlet installert ytelse på 19,3 gigawatt (GWₑ), mens 12,4 GWₑ var under oppføring eller godkjent for oppføring. I tillegg til kjernekraft har selskapet utviklet en betydelig kapasitet for produksjon av fornybar energi som solenergi (1,7 GWₑ), vindkraft (9,1 GWₑ) og vannkraft (1,6 GWₑ).

CGN er også aktiv på den internasjonale arenaen og er blant annet i ferd med å utarbeide planer om et nytt kjernekraftverk ved det nedlagte kjernekraftverket Bradwell i Storbritannia. Selskapet, som er under statlig kontroll, er i dag en av Kinas viktigste nasjonale og internasjonale aktører innen kjernekraft.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg