CGN, China General Nuclear Power Group, kinesisk energiselskap med et virksomhetsområde som omfatter kraftproduksjon basert på kjerneenergi og fornybar energi.

Selskapet ble etablert i 1994 i Guangdong provins og het opprinnelig China Guangdong Nuclear Power Group. Etter en reorganisering i 2013 ble navnet endret til China General Nuclear Power Group for å signalisere at dets virkeområde skulle strekke seg ut over Guangdog-provinsen. Selskapets viktigste oppgave er å bygge og drifte kjernekraftverk. Per i dag (august 2016) disponerer CGN, sammen med sine datterselskaper, en samlet installert ytelse på 19,3 GWe, mens 12,4 GWe er under oppføring eller godkjent for oppføring. I tillegg til kjernekraft har selskapet utviklet en betydelig kapasitet for produksjon av fornybar energi som solenergi, vindkraft og vannkraft.

CGN er også aktiv på den internasjonale arenaen og er blant annet i ferd med å utarbeide planer om et nytt kjernekraftverk ved det nedlagte kjernekraftverket Bradwell i Storbritannia. Selskapet, som er under statlig kontroll, er i dag en av Kinas viktigste nasjonale og internasjonale aktører innen kjernekraft.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.