Bygdeposten

Grunnleggeren Jørgen Bergo (bildet) var født i 1902 og kom fra en gård i Ulvik i Hardanger. Han utdannet seg ved Statens Småbrukslærerskole på Sem i Asker, men etter hvert ble Bergo trukket inn i avisenes verden, blant annet som redaktør i Holmestrands Tidende i 1934 og Rjukan Dagblad og Sogns Avis etter annen verdenskrig. Det var derfor en erfaren bladmann Modum folkeopplysningsråd kontaktet da det ryktes at Bergo så seg om etter et utgiversted for en ny avis. Vikersund var uten egen avis, men Bergo ble overbevist om at det kunne være et marked for en lokalavis. Bergo drev Bygdeposten fra starten og fram til 1961, med god hjelp av konen Margit og sønnen Jarle.
Jørgen Bergo
Bygdeposten.

Artikkelstart

Bygdeposten, dagsavis i Vikersund, grunnlagt 1954, utkommer tre ganger ukentlig. Lokalavis for Modum, Øvre Eiker, Sigdal og Krødsherad kommuner. Eid av Amedia. Redaktør: Knut Bråthen.

Avisens opplagstall i 2015 var 5666 for papiravisen og 5658 for salg av digitale abonnementer og utgaver. Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 15 000 (Mediebedriftenes Landsforening).

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg