Miami, amerikansk restaurantkjede for hamburgere og annen hurtigmat, startet 1954 da James McLamore og David Edgerton åpnet et utsalgssted i Miami. 1957 ble Whopper-sandwhichen introdusert. Hovedsakelig basert på franchising ekspanderte Burger King fra 1959 i USA og andre deler av verden. Kjedens 274 restauranter ble 1967 overtatt av Pillsbury Company, 1988 (5500 restauranter) av britiske Grand Metropolitan, som integrerte sin Wimpey hamburger-kjede inn i Burger King. Fra 2002 er hovedeierne amerikanske Texas Pacific Group. Per 2004 er Burger King verdens nest største hurtigmatkjede etter McDonalds og opererer over 11 200 restauranter (rundt 90 % gjennom franchising) i ca. 60 land med 350 000 ansatte, derav ca. 8000 restauranter i USA.

I Norge ble den første restauranten under Burger King-navnet etablert i Oslo 1988. Norske franchisetagere var 1993–2002 Narvesen (senere Reitan Narvesen), fra 2002 Umoe AS eid av Jens Ulltveit-Moe og familie. Det er per 2004 23 Burger King-restauranter her i landet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.