Miami, amerikansk restaurantkjede for hamburgere og annen hurtigmat, startet 1954 da James McLamore og David Edgerton åpnet et utsalgssted i Miami. 1957 ble Whopper-sandwhichen introdusert. Hovedsakelig basert på franchising ekspanderte Burger King fra 1959 i USA og andre deler av verden. Kjedens 274 restauranter ble 1967 overtatt av Pillsbury Company, 1988 (5500 restauranter) av britiske Grand Metropolitan, som integrerte sin Wimpey hamburger-kjede inn i Burger King. Fra 2002 er hovedeierne amerikanske Texas Pacific Group. Per 2004 er Burger King verdens nest største hurtigmatkjede etter McDonalds og opererer over 11 200 restauranter (rundt 90 % gjennom franchising) i ca. 60 land med 350 000 ansatte, derav ca. 8000 restauranter i USA.

I Norge ble den første restauranten under Burger King-navnet etablert i Oslo 1988. Norske franchisetagere var 1993–2002 Narvesen (senere Reitan Narvesen), fra 2002 Umoe AS eid av Jens Ulltveit-Moe og familie. Det er per 2004 23 Burger King-restauranter her i landet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.