Sivil hovedlufthavn for den bulgarske byen Burgas på kysten av Svartehavet.

Lufthavnen ligger ca. 11 km nord-nord-øst for byens sentrum. Lufthavnen ble åpnet for kommersiell rutetrafikk i 1946 og utvidelser og forbedringer har pågått nesten kontinuerlig siden da. I dag er Burgas lufthavn, Sarafovo den nest travleste lufthavn i Bulgaria etter lufthavnen i hovedstaden Sofia.

I 2006 inngikk bulgarske myndigheter en avtale med det tyske lufthavnsselskapet Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide, om driften av både Varna lufthavn, Aksakovo og Burgas lufthavn, Sarafovo ved Svartehavskysten i Bulgaria, for de kommende 35 år, mot at begge lufthavner ble modernisert og utbygget for å dekke den økende turisttrafikk i området.  

I 2012 har lufthavnen forbindelser til ca. 70 destinasjoner i over 100 land, i hovedsak i form av charterflygninger utført av 55 charterflyselskaper, ruteflyginger utført av ni ruteflyselskaper samt fraktflyging utført av tre fraktflyselskaper.

Lufthavnen har to terminaler samt en terminal under bygging, planlagt ferdigstillet i 2013.  Burgas lufthavn, Sarafovo hadde i 2011  2,229,045 passasjerer.

ICAO: LBBG

IATA: BOJ

Rullebane: 04 / 22, 3200 meter

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.