Buenos Aires - provins i Argentina

Provinsen Buenos Aires
Provinsen Buenos Aires av . Gnu FDL

Buenos Aires, provins i Argentina, sør for Río Paraná, omfatter størstedelen av den fuktige Pampas, omslutter den føderale hovedstaden Buenos Aires.

Faktaboks

Uttale
buˈenos ˈaires
Etymologi
spansk ‘gode lufter’

Provinsen har tilsammen ca 15 millioner innbyggere og en utstrekning på 307 571 kvadratkilometer. Maria Eugenia Vidal, fra regjeringspartiet PRO - Cambiemos, har siden 2015 vært guvernør i provinsen.

Hovedstaden i provinsen Buenos Aires heter La Plata, og har ca 650 000 innbyggere i følge siste offisielle folketelling fra 2010 (INDEC, 2018).

Buenos Aires-provinsen er Argentinas største og mest folkerike, og er landets økonomiske og kulturelle hjerte. Halvparten av arealet brukes til beitemark, og storfeholdet er betydelig. Hvete dyrkes i den sentrale og sørlige delen av provinsen, mais i nord. Hagebruket er konsentrert til området rundt byen Buenos Aires. Industrien er først og fremst lokalisert til Buenos Aires sine forsteder, men også provinshovedstaden La Plata, Bahía Blanca og Mar del Plata har en betydelig industri.

Provinsen opplevde en sterk vekst på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, som følge av stor eksport av jordbruksprodukter (kjøtt, huder, korn) til Europa.

Kilder:

Instituto Nacional de Estadística y Censos: https://www.indec.gob.ar/

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg