Buenos Aires – provins i Argentina

Buenos Aires, provins i Argentina, sør for Río Paraná, omfatter størstedelen av den fuktige Pampas, omslutter den føderale hovedstaden Buenos Aires

Provinsen har tilsammen ca 15 millioner innbyggere og en utstrekning på 307 571 kvadratkilometer. Maria Eugenia Vidal, fra regjeringspartiet PRO - Cambiemos, har siden 2015 vært guvernør i provinsen.

Hovedstaden i provinsen Buenos Aires heter La Plata, og har ca 650 000 innbyggere i følge siste offisielle folketelling fra 2010 (INDEC, 2018).

Buenos Aires-provinsen er Argentinas største og mest folkerike, og er landets økonomiske og kulturelle hjerte. Halvparten av arealet brukes til beitemark, og storfeholdet er betydelig. Hvete dyrkes i den sentrale og sørlige delen av provinsen, mais i nord. Hagebruket er konsentrert til området rundt byen Buenos Aires. Industrien er først og fremst lokalisert til Buenos Aires sine forsteder, men også provinshovedstaden La Plata, Bahía Blanca og Mar del Plata har en betydelig industri.

Provinsen opplevde en sterk vekst på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, som følge av stor eksport av jordbruksprodukter (kjøtt, huder, korn) til Europa.

Kilder:

Instituto Nacional de Estadística y Censos: https://www.indec.gob.ar/ 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.