Broiler - musikkduo

Norsk dj- og produsentduo fra Drammen, bestående av Simen Auke (f. 1991) og Mikkel Christensen (f. 1992). De kalte seg først DJ Broiler og ble kjent for sine vulgære tekster, fengende dance-låter og frekke musikkvideoer som ble populære på YouTube. Debutsinglen Møndarn fra 2011 ble etterfulgt samme år av Krokstadelva, Ayia Napa og Hokksund. Broilers første hit på VG-lista var Afterski, som greide 3. plass og 21 uker i 2012-13.

DJ Broiler fikk kjempehits i 2013 med Vannski (1. plass), En gang til (sammen med Sirkus Eliassen), Bonski og Colors. Høsten samme år skiftet duoen navn til Broiler og begynte å synge på engelsk. 7. november 2013 kom deres første album, samleplata The Beginning, som greide 6. plass og hele 47 uker på VG-lista. Allerede 2. desember kom første album med nye låter, det engelskspråklige Episode 1 (13. plass og 12 uker). Ingen av Broilers plater er utgitt på noe fysisk format. De ble nominert til Spellemannprisen for 2013 (årets nykommer og årets hit: Vannski) og for 2014 (årets hit: Wild Eyes).

I 2014 fikk Broiler hits med Rays of Light, Wild Eyes (1. plass; vokal: Ravvel) og I Can't Say No (vokal: Lea Rue), og i 2015 med Fly By Night (vokal: Tish Hyman) og deres remiks av Imagine Dragons-singlen Shots (3. plass). Sistnevnte har blitt strømmet mer enn originalen på Spotify, som for øvrig ga duoen prisen for "årets innovatør" i 2012. Broiler fikk i 2016 en ny kjempehit med Money, mens Daydream debuterte på 19. plass.

Simen Aukes bror Fredrik Auke sang ukreditert på hitene Bonski, Vannski og Afterski. Under navnet Freddy Kalas fikk han kjempehits i 2015 med Pinne for landet og julelåta Hey ho. I 2016 fikk han hits med Feel Da Rush, som endte på 2. plass i den norske Melodi Grand Prix-finalen, og Jovial.

http://www.broiler.com/

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg