Britt Langlie er en norsk skuespiller og sanger som særlig er kjent for sine musikalroller.

Hun debuterte i 1966 som Sara i Gitrene av Finn CarlingTrøndelag Teater. Fra 1967 har hun vært ved Det Norske Teatret, der hun har vært en markant kunstner i ensemblet. Hun har blant annet spilt Sonja i Tsjekhovs Onkel Vanja, tittelrollen i Bertolt Brechts Det gode menneske fra Sezuan og Helena i Henrik Ibsens Kejser og galilæer, Ella Rentheim i Ibsens John Gabriel Borkman, kvinna i Lars Noréns November og Fedra i Fedras kjærleik av Sarah Kane. Stor oppmerksomhet vakte hun som Emily Dickinson i soloforestillingen Alltid Kvitkledd.

Langlie er imidlertid best kjent som en av teaterets ledende musikalkrefter, fra Spelemann på taket (1967), gjennom 1970-årenes suksesser Bør Børson og Oskar Braatens Ungen, som begge ble filmet, samt Så lenge skuta kan gå, til 1980-årenes store bærende roller i Piaf (Teaterkritikerprisen 1980/81), Det er jo mitt show, Trost i taklampa og Blodsbrør. I 1997 var hun Hønse-Lovisa i nyoppsetningen av Ungen.

På TV har hun blant annet spilt Ragnhild i Olav Duuns Medmenneske (1980) og Mor Aase i Ibsens Peer Gynt (1993), en rolle hun også spilte utendørs i Fjæreheia ved Grimstad (1998–1999).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.