Britt Langlie

Faktaboks

Britt Langlie
Født
14. januar 1945, Trondheim

Britt Langlie i rollen som Edith Piaf. Foto fra 1983.

Britt Langlie
Av /NTB Scanpix ※.

Britt Langlie er en norsk skuespiller og sanger som særlig er kjent for sine musikalroller.

Hun debuterte i 1966 som Sara i Gitrene av Finn CarlingTrøndelag Teater. Fra 1967 har hun vært ved Det Norske Teatret, der hun har vært en markant kunstner i ensemblet. Hun har blant annet spilt Sonja i Tsjekhovs Onkel Vanja, tittelrollen i Bertolt Brechts Det gode menneske fra Sezuan og Helena i Henrik Ibsens Kejser og galilæer, Ella Rentheim i Ibsens John Gabriel Borkman, kvinna i Lars Noréns November og Fedra i Fedras kjærleik av Sarah Kane. Stor oppmerksomhet vakte hun som Emily Dickinson i soloforestillingen Alltid Kvitkledd.

Langlie er imidlertid best kjent som en av teaterets ledende musikalkrefter, fra Spelemann på taket (1967), gjennom 1970-årenes suksesser Bør Børson og Oskar Braatens Ungen, som begge ble filmet, samt Så lenge skuta kan gå, til 1980-årenes store bærende roller i Piaf (Teaterkritikerprisen 1980/81), Det er jo mitt show, Trost i taklampa og Blodsbrør. I 1997 var hun Hønse-Lovisa i nyoppsetningen av Ungen.

På TV har hun blant annet spilt Ragnhild i Olav Duuns Medmenneske (1980) og Mor Aase i Ibsens Peer Gynt (1993), en rolle hun også spilte utendørs i Fjæreheia ved Grimstad (1998–1999).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg