Breaking Bad er en fjernsynsserie fra Albuquerque i New Mexico som over fem sesonger fulgte den fiktive karakteren Walter Whites ferd fra livet som kjemilærer til skruppelløs gangster. Det amerikanske krimdramaet er regnet som en av tidenes beste serier og har vunnet en rekke prestisjetunge priser, deriblant to Golden Globe og 16 Emmy-priser.

White er en kjemilærer og familiefar som har blitt diagnostisert med lungekreft. Han tar kontakt med sin tidligere elev og nåværende narkotikaselger Jesse Pinkman for å innlede et partnerskap innen produksjon og salg av metamfetamin. Planen er at narkotikasalget skal betale for hans medisinske behandlinger og for å finansiere familiens fremtidige liv, men White og Pinkman graver seg stadig lenger ned i New Mexicos underverden.

Breaking Bad ble laget av Vince Gilligan for den amerikanske TV-kanalen AMC der de fem sesongene hadde premierer mellom 2008 og 2013. Walter White og Jesse Pinkman ble spilt av Bryan Cranston og Aaron Paul, mens Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks og Giancarlo Esposito har de andre hovedrollene.

I 2015, omtrent halvannet år etter avslutningen av Breaking Bad, debuterte spinn-off-serien Better Call Saul på AMC. Serien er satt i 2002 og følger advokaten Saul Goodman (spilt av Bob Odenkirk) seks år før han møter Walter White i den originale historien. Forhistorien til Breaking Bad har hatt relativt stor suksess og er foreløpig sendt i to sesonger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.