Bravida AB

Stockholm, skandinavisk industrikonsern dannet 2000 ved sammenslutning av Telenor Installasjon og svenske BPA. Eies i dag av Triton. Bravida er Norges og Skandinavias ledende totalleverandør av tekniske installasjons- og servicetjenester med rundt 9.000 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark. I Norge er Bravida det største elektroselskapet og blant de ledende på rør og ventilasjon. Bravida Norge har avdelinger på 30 steder i landet og rundt 2.000 ansatte, etter oppkjøpet av Siemens Installation i 2009. Selskapet er totaltilbyder innen elektro, rør og ventilasjon. På disse teknikkområdene leverer selskapet både spesialisttjenester og helhetsløsninger, fra design og prosjektering til installasjon, drift og vedlikehold. På en del steder er alle installasjons- og servicefagene representert, elektro, rør og ventilasjon. På andre tilbys et eller to fagområder fra lokale medarbeidere, mens andre områder tilbys fra andre avdelinger i regionen. Selskapet har 175 lokalkontorer i Norge, Sverige og Danmark. Omsetning ca. 11 mrd. kr.

Bravida AB ledes av konsernsjef Torbjörn Torell, den norske virksomheten ledes av administrerende direktør Eirik Frantzen.

Telenor Installasjon ble etablert 1996 med virksomhet innen tele, data og elektro. BPA (Byggnadsproduktion AB) ble dannet 1922 som et byggeselskap, fra 1993 virksom innen elektro, rør og ventilasjon i hele Norden. Konsernsjef fra starten, Jan Kåre Pedersen, gikk 2003 av etter tap av arbeidsplasser og restrukturering.

Kommentarer (1)

skrev Arve Hermstad

Her er dere ikke oppdatert, se på: http://no.wikipedia.org/wiki/Bravida så kan dere oppdatere dere. Det er flere år siden Telenor solgte sine aksjer i Bravida. Det er også mye feil i artikkelen om Telenor, blant annet navn på styreleder og eiereandeler i Bravida og EDB

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg