Bradwell

Bradwell, kjernekraftverk ved utløpet av River Blackwater i Essex, England. Kjernekraftverket er nedlagt, men anleggsområdet er godkjent for oppføring av et nytt kjernekraftverk som det kinesiske energiselskapet CGN planlegger å bygge.

Det nedlagte kraftverket hadde to Magnoxreaktorer med en samlet netto ytelse på 246 MW e. Kraftverket var driftsklar i 1962, men produksjonen kom ikke i gang før i 1970 og opphørte i 1995, hvoretter kraftverket ble endelig nedlagt i 2002. Gjennomsnittlig tilgjengelighetsfaktor i perioden 1970 til 1995 var 65,8 prosent.

De fleste britiske kjernereaktorer er av eldre dato og med kort gjenværende levetid. De britiske myndigheter har derfor lagt til rette for å erstatte dem med nye reaktorer og har i den forbindelse pekt ut Bradwell som ett av flere aktuelle steder for etablering av nye kjernekraftverk.

På denne bakgrunn har EdF og CGN gått sammen om å etablere et konsortium som skal legge frem planer om et nytt kjernekraftverk ved Bradwell. Det tas sikte på å benytte en britisk versjon av den nyutviklede kinesiske reaktoren Hualong One. CGNs andel i prosjektet er ventet å bli 66,5 prosent mot EdFs 33,5 prosent. CGN vil i første omgang sende en søknad om å få typegodkjent sin Hualong One reaktor. Det nye kraftverket vil gå under navet Bradwell B og omfatte to Hualong One enheter, hver med en kapasitet på 1 150 MWe.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg