Bradwell, kjernekraftverk ved utløpet av River Blackwater i Essex, England. Kjernekraftverket er nedlagt, men anleggsområdet er godkjent for oppføring av et nytt kjernekraftverk som det kinesiske energiselskapet CGN planlegger å bygge.

Det nedlagte kraftverket hadde to Magnoxreaktorer med en samlet netto ytelse på 246 MWe. Kraftverket var driftsklar i 1962, men produksjonen kom ikke i gang før i 1970 og opphørte i 1995, hvoretter kraftverket ble endelig nedlagt i 2002. Gjennomsnittlig tilgjengelighetsfaktor i perioden 1970 til 1995 var 65,8 prosent.

De fleste britiske kjernereaktorer er av eldre dato og med kort gjenværende levetid. De britiske myndigheter har derfor lagt til rette for å erstatte dem med nye reaktorer og har i den forbindelse pekt ut Bradwell  som ett av flere aktuelle  steder for etablering av nye kjernekraftverk.

På denne bakgrunn har EdF og CGN gått sammen om å etablere et konsortium som skal legge frem planer om et nytt kjernekraftverk ved Bradwell. Det tas sikte på å benytte en britisk versjon av den nyutviklede kinesiske reaktoren Hualong One. CGNs andel i prosjektet er ventet å bli 66,5 prosent mot EdFs 33,5 prosent. CGN vil i første omgang sende en søknad om å få typegodkjent sin Hualong One reaktor. Det nye kraftverket vil gå under navet Bradwell B og omfatte to Hualong One enheter, hver med en kapasitet på 1 150 MWe.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.