Bradley Wiggins, tidligere britisk syklist. Ansett som en av de fremste gjennom tidene. I løpet av sin karriere vant Wiggins en rekke OL- og VM-gull som banesyklist og etablerte seg senere i verdenstoppen som landeveissyklist og vant i 2012 det prestisjefulle etapperittet Frankrike rundt

Wiggins startet sin sykkelkarriere på bane, hvor han vant 18 OL- og VM-medaljer, derav tre OL-gull og sju VM-gull, de fleste i forfølgelsesritt individuelt og for lag.

I 2009 valgte Wiggins å satse fullt på landeveissykling. Samme år ble han nr. 4  i Frankrike rundt, og i 2011 tok han tredjeplass i Spania rundt. I 2012 kom karrierehøydepunktet da han vant Frankrike rundt som den første syklist fra Storbritannia. Samme år ble han olympisk mester i temporitt London, etter å ha tatt VM-sølv i øvelsen i 2011.

Wiggins vant også flere kortere etapperitt, blant annet Critérium du Dauphiné i 2011 og 2012, Paris-Nice i 2012 og Tour de Romandie i 2012. I 2012 offentliggjorde Team Sky at de satset på Chris Froome som kaptein i Frankrike rundt, dette året var også preget av sykdom og skader for Wiggins, som førte til at han måtte bryte Italia rundt og deltok ikke i de to andre store etapperittene. Under VM samme år tok Wiggins sølv på temporittet.

I 2014 uttalte Wiggins at han ville konsentrere seg om banesykling, men fortsatte samtidig å konkurrere på landeveien og vant blant annet Tour of California og tok sitt første VM-gull i temporitt. Wiggins la opp som profesjonell syklist i 2016. 

I dronning Elizabeths nyttårsliste for 2013 ble Wiggins utnevnt til Knight Bachelor. Han har da rett til å bruke tittelen Sir foran navnet sitt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.