øygruppe i Stillehavet, tilhørende New Zealand, 670 km sørøst for South Island. Består av 13 ubebodde småøyer på til sammen 1,3 km2. Stor bestand av sjøfugl, spesielt pingviner. Oppdaget 1788 av William Bligh på Bounty.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.