Boston (by i Storbritannia)

Artikkelstart

Boston er en by i Storbritannia, England i grevskapet Lincolnshire, seks kilometer ovenfor munningen av elven Witham. Byen er hovedby i distriktet Boston, og har 55 750 innbyggere i 2011 mens distriktet har 64 637.

Faktaboks

Uttale
bˈåstən
Etymologi
I middelalderen het byen Botuluestan, 'Botulfs stein', muligens kalt slik etter en stein eller et steinkors hvor St. Botulf preket kristendom for anglerne.

Boston har vært en liten havne- og markedsby siden det trettende århundre og var medlem av Hansaforbundet hvor de handlet med bly, korn, lær, ull, vin, salt, tinn og andre forbruksmaterialer. I middelalderen var den en blomstrende handelsby der spesielt ull var viktig, men da ullhandelen ble redusert flyttet industrien til andre deler av England. I 1848 kom jernbanen til byen og Boston havn ble igjen viktig med eksport av gjødsel, korn og tømmer. Havnevirksomheten og matvareproduksjon er sentrale næringer i dag.

«Pilegrimsfedrene» seilte i 1620 fra Boston i England til landområdet som i dag er USA, hvor de grunnla byen Boston i Massachusetts.

St. Botolph-kirken, kjent som «The Stump,» er fra 1300-tallet og har et 83 meter høyt tårn og hører til de største i England.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg