Bokskya er en web-applikasjon som gjør e-bøker tilgjengelige på en rekke lesebrett/apparater. Første versjon av Bokskya er først og fremst tilpasset mobile enheter (nettbrett og mobiltelefoner) som bruker operativsystemene iOS (Apple) og Android. Med nettlesere som Safari eller Chrome kan man også bruke Bokskya på PC.

Bokskya ble lansert i april 2011 som en del av den norske bransjeløsningen for e-bøker. Den norske Bokdatabasen AS, som eies av en rekke norske forlag og bokhandlere, lanserte da sin digitale distribusjonssentral for e-bøker (DDS). Den gjør at norske e-bøker kan kjøpes hos ni forskjellige nettbokhandlere.

DDS er ikke en butikk, bare en distribusjonssentral. Bokskya er den webapplikasjonen som hører til og som gjør det mulig å lese e-bøker på forskjellige nettbrett (lesebrett) og smarttelefoner.

Bøkene kjøper man i nettbokhandelen ved å opprette et kundeforhold hos en av de ni bokhandlene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

28. oktober 2011 skrev Per Kristian Bjørkeng

Her brukes ordet nettbrett, som ikke har egen oppføring som oppslagsord, men som burde ha det. Et nettbrett er korrekt og oppdatert definert på http://no.wikipedia.org/wiki/Nettbrett
SNL bør ta inn over seg den nye distinksjonen mellom lesebrett og nettbrett.

28. oktober 2011 svarte Berit Røhne

Hei! Takker for positivt innspil. Vil se nærmere på dette. En oppdatering kommer i løpet av en dag eller to. Hilsen Berit Røhne

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.