Bokhylla.no er en nettbasert tjeneste som tilbyr digitale utgaver av bøker som er utgitt i Norge. Tjenesten er antakelig den første av sitt slag i verden. Store deler av kulturarven og verdenslitteraturen blir gjennom denne tjenesten fritt tilgjengelig på nett. Tjenesten leveres av Nasjonalbiblioteket.

Bokhylla.no ble lansert som et prosjekt i 2009 og omfattet ca. 50 000 bøker fra 1690-, 1790-, 1890- og 1990-årene. Høsten 2012 ble tjenesten utvidet og gjort permanent. Bøker fra hele 1900-tallet, til og med 2000, skal legges til i Bokhylla, som vil inneholde ca. 250 000 bøker når tjenesten er komplett i 2017. I tillegg til rettighetsbelagte bøker i fulltekst inneholder Bokhylla bøker som er falt i det fri. Nasjonalbibliotekets avtale med Kopinor om godtgjøring for de verkene som ikke er falt i det fri gjør at tjenesten er gratis for brukeren.

Innholdet i Bokhylla gjøres tilgjengelig for lesing på skjerm i Norge. Det blir ikke lagt til rette for nedlasting eller utskrift av materialet før den opphavsrettslige vernetiden har utløpt. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.