Bokhylla.no er en nettbasert tjeneste som tilbyr digitale utgaver av bøker som er utgitt i Norge. Tjenesten er antakelig den første av sitt slag i verden. Store deler av kulturarven og verdenslitteraturen blir gjennom denne tjenesten fritt tilgjengelig på nett. Tjenesten leveres av Nasjonalbiblioteket.

Bokhylla.no ble lansert som et prosjekt i 2009 og omfattet ca. 50 000 bøker fra 1690-, 1790-, 1890- og 1990-årene. Høsten 2012 ble tjenesten utvidet og gjort permanent. Bøker fra hele 1900-tallet, til og med 2000, skal legges til i Bokhylla, som vil inneholde ca. 250 000 bøker når tjenesten er komplett i 2017. I tillegg til rettighetsbelagte bøker i fulltekst inneholder Bokhylla bøker som er falt i det fri. Nasjonalbibliotekets avtale med Kopinor om godtgjøring for de verkene som ikke er falt i det fri gjør at tjenesten er gratis for brukeren.

Innholdet i Bokhylla gjøres tilgjengelig for lesing på skjerm i Norge. Det blir ikke lagt til rette for nedlasting eller utskrift av materialet før den opphavsrettslige vernetiden har utløpt. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.