Faktaboks

Offisielt navn
BOK OG SAMFUNN AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Vebjørn Rogne
Styreleder
Vebjørn Rogne

Bok & samfunn er det sentrale fagbladet innen den norske bokbransjen. Det eies av BOK365 og ble startet i 1879 under navnet Norsk Bokhandlertidende. Det har gjennom alle år vært et bindeledd mellom bransjens bedrifter og organer, og er også et forum for kunnskap og meningsutveksling. Bladet fikk navnet Bok og samfunn i 1976. Det nye navnet skulle understreke bladets oppgaver også når det gjelder å presentere bokbransjen for et bredere publikum.

Bok og samfunn det eneste fagbladet innen bok- og papirhandelen og forlagsbransjen. Det går til bok- og papirhandlere og deres ansatte, til forlag, forlagsansatte og forfattere, til bibliotek og til kulturinstitusjoner og andre. Bladet utkommer åtte ganger i året.

Bladet er redaksjonelt uavhengig og redigeres etter Redaktørplakaten. Bladet ble tidligere utgitt av Den norske Bokhandlerforening. Fra 2011 ble bladet gitt ut av Bok og samfunn AS, et selskap som var eiet av Den norske Bokhandlerforening. I august 2014 ble aksjene i Bok & samfunn overdratt til BOK365.

Redaktører

  • Helge Dehlin 1976 – 1985,
  • Berit Røhne 1985 – 2008,
  • Per Olav Solberg 2008 – 2011,
  • Dag H. Nestegard 2011 – 2014,
  • Cora Skylstad – fra 2014 konstituert som redaktør.
  • Vebjørn Rogne 2014 –

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
58.140 Utgivelse av blader og tidsskrifter

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg