Bok & samfunn er det sentrale fagbladet innen bokbransjen. Det eies av BOK365 og ble startet i 1879 under navnet Norsk Bokhandlertidende. Det har gjennom alle år vært et bindeledd mellom bransjens bedrifter og organer, og er også et forum for kunnskap og meningsutveksling. Bladet fikk navnet Bok  og samfunn i 1976. Det nye navnet skulle understreke bladets oppgaver også når det gjelder å presentere bokbransjen for et bredere publikum.

Bok og samfunn det eneste fagbladet innen bok- og papirhandelen og forlagsbransjen. Det går til bok- og papirhandlere og deres ansatte, til forlag, forlagsansatte og forfattere, til bibliotek og til kulturinstitusjoner og andre.

Bok og samfunn har også en egen nettutgave, www.bokogsamfunn.no, som daglig oppdateres med nyheter, aktuelt bokstoff og ulike lenketjenester. Bladet kom tidligere ut 21 ganger i året. Fra 2014 kommer det 11 ganger i året. 

Bladet er redaksjonelt uavhengig og redigeres etter redaktørplakaten. Bladet ble tidligere utgitt av Den norske Bokhandlerforening. Fra 2011 ble bladet gitt ut av Bok og samfunn AS, et selskap som eies av Den norske Bokhandlerforening. I august 2014 ble Bok & samfunn overtatt av BOK365. Bok og samfunn AS utgir også bladet Papir & kontor fire ganger i året. Dette bladet dekker papir- og kontormarkedet.

redaktører

  • Helge Dehlin 1976 - 1985,
  • Berit Røhne 1985 - 2008,
  • Per Olav Solberg 2008 - 2011,
  • Dag H. Nestegard 2011 - 2014,
  • Cora Skylstad - fra 2014 konstituert som redaktør.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.