Blåisen (breer i Troms)

Artikkelstart

Blåisen er navn på tre breer i Troms.

  1. Blåisen i Skjervøy kommune, sør på øya Kågen. Breen ligger i en botn dannet av Storsandnestindens søndre topp (1092 meter over havet) i nord, en topp 884 meter over havet og Maursundtind (1099 meter over havet) i sør. Breen, som har fall østover og har sin nedre kant rundt 440 meter over havet. Herfra renner Stokkneselva til Maursundet mellom Kågen og fastlandet.
  2. Blåisen i Tromsø kommune ligger på vestsiden av Sørfjorden, Ullsfjordens innerste del. Breen ligger på østsiden av en topp 1139 meter over havet, mellom Sennedalfjellet i nord og Store Rieppefjell (1295 meter over havet) i sør. Nederste del av breen ligger rundt 820 meter over havet og har avløp østover ved Ritaelva til Sørfjorden.
  3. Blåisen i Tromsø kommune på østsiden av Sørfjorden. Breen danner en vestlig arm av breen rundt Jiehkkevárri, fylkets høyeste fjell, og ligger mellom topper på 1666 meter over havet i nord og 1510 meter over havet i sør. Nedre del av breen ligger cirka 900 meter over havet og har avløp ved Tverrelva til Sørfjorden.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg