Bjørnar Lisether Teigen

Faktaboks

Bjørnar Lisether Teigen
Født
29. juni 1971, Svarstad

Artikkelstart

Bjørnar Lisether Teigen er en norsk skuespiller, regissør og dramatiker, som i mesteparten av sin karriere har vært tilknyttet Teatret Vårt. Han fikk Heddaprisen i kategorien Årets debutant (også kalt Heddastipendet) i 2003, for teaterstykket Det tredje tegnet, som han både skrev og regisserte.

Teaterroller

Teigen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og han debuterte i 1995 i Mirad – en gutt fra Bosnia og moren hans av Ad de Bont ved Teatret Vårt. Ved samme teater har han senere spilt store og små roller i en lang rekke forestillinger. Blant dem er:

Ved Det Norske Teatret har han hatt roller blant annet i Personkrins 3:1 av Lars Norén (1999), i musikkteaterforestillingen Ronja Røvardotter etter Astrid Lindgren (2000) og i Beogradtrilogien av Biljana Srbljanović (2001).

Våren 2002 spilte han Graham i Sarah Kanes RensetDen Nationale Scene. I 2020 hadde han rollen som Ole Salmakar i Slåttekar i himmelen etter Edvard Hoems bok, et samarbeidsprosjekt skapt av Teatret Vårt og Det Norske Teatret.

Dramatikerarbeid og regi

Bjørnar Lisether Teigen debuterte som dramatiker med monologen Bjørn D (Teatret Vårt 2002), som ble fulgt av det allerede nevnte ungdomsstykket Det tredje tegnet og Lukten av grønt gress (2006), begge med premierer på samme teater.

Monologen Unnskyld meg, altså (2006) ble skrevet for Anne Marie Ottersen. Blant hans senere stykker er Det regner aske (2009), Porselensskogen (2011) og Kunsten å smile (2015). Han har ofte regissert oppsetningene av sine egne stykker.

Film og TV-roller

Teigen ble nominert til Amandaprisen i klassen for beste mannlige skuespiller for rollen som Jan i Khalid Hussains Import-eksport (2005). Han har også hatt filmroller blant annet i Livredd (1997), Desperate bekjentskaper (1998) og Ballen i øyet (2000), og han spilte rollen som Lauritz i TV-serien Hos Martin (2004).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg