Bjørn Floberg som treningsstudioeieren Jarle i Aksel Hennies spillefilm Uno (2004). I bakgrunnen Hennie som hovedpersonen David.

Sandrew Metronome Norge. Begrenset gjenbruk

Bjørn Floberg, norsk skuespiller. Ved Det Norske Teatret fra debuten 1972, ved Nationaltheatret fra 1981, avbrutt av gjesteopptredener bl.a. ved Det Norske Teatret. Til hans største oppgaver på Det Norske Teatret hører tittelrollene i Bulgakovs Molière og Ben Johnsons Volpone, Jean i Frøken Julie og hovedroller i Lerka av Anouilh og i Tsjekhovs Kirsebærhagen. Han har markert seg særlig sterkt som Jakob i Tida er vår heim av Lars Norén og i Ken Keyseys Gaukereiret. Ved Nationaltheatret har han vært med i flere nyskapende forestillinger: Krogstad i Et dukkehjem, tittelrollen i Büchners Woyzeck og alternativt Richard og Henry Bolingbroke i Shakespeares Richard 2.

Floberg har vært aktiv i film siden 1976, med hovedroller i bl.a Papirfuglen (1984) og Brun bitter (1988). Han har ofte markert seg som ironisk fremstiller av usympatiske maktskikkelser, men har med stort hell også spilt den vennlige faren i filmen Herman (1990) og den sterkt seksuelt dragende tittelrollen i Telegrafisten (1993) etter Hamsuns Sværmere. Av senere filmer kan nevnes Jeg er Dina (2002), Musikk for bryllup og begravelser (2002), Salmer fra kjøkkenet (2003), Villmark(2003), Varg Veum – Bitre blomster (2007; med oppfølgere) og O'Horten (2008). Også rolle i TV-serien Aksjemordet (1990).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.