Birgitte Appelong

Faktaboks

Birgitte Appelong
Født
30. mars 1966

Artikkelstart

Birgitte Appelong er en norsk interiørarkitekt og møbeldesigner. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (nåværende Kunsthøgskolen i Oslo) i 1992.

Appelong har vært ansatt i Snøhetta Arkitektur Landskap før hun startet interiørarkitektkontoret Appelong. Hun har spesialisert seg innen belysning i rom og var i tre år stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid (PhD) innen dette feltet ved Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun disputerte i 2016 med prosjektet «Light in rooms – light scenarios to describe surfaces». Hennes praktiske forskningsarbeid var utforming av ny, dynamisk belysning i Kolonnesalen på Jarslberg Hovedgård i Tønsberg i forbindelse med restaurering av salen. Hun har kompetanse som førsteamanuensis.

Birgitte Appelong har undervist og vært sensor ved interiørarkitektutdanningen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er kreativ leder ved Designinstituttet, en ettårig, privat fagskole som gir grunnleggende undervisning innen ulike designfag.

Hun mottok Norsk Forms pris for unge formgivere i 1999 og var styreleder NIL – Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening fra 2003 til 2006.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg