Bioteknologirådet er et frittstående og rådgivende organ hjemlet i bioteknologiloven og genteknologiloven og er organisert som en egen statlig virksomhet underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.

Kristin Halvorsen er leder siden 1. januar 2014.

Bioteknologirådet er oppnevnt av regjeringen og skal fungere som høringsinstans for norske myndigheter i saker som om etiske og samfunnsmessige spørsmål knyttet til moderne bioteknologi og genteknologi. En svært sentral del av rådets virksomhet er å gi informasjon til publikum og forvaltningen, og deltakelse i debatt omkring de etiske og samfunnsmessige konsekvensene ved bruk av moderne bioteknologi.

Rådet bestemmer selv hvilke tema innenfor mandatet det uttaler seg om. Mandatet omfatter bio- og genteknologi i relasjon til mennesker, dyr, planter og mikroorganismer.

Bioteknologirådet oppnevnes for en fireårsperiode og har 15 medlemmer og fem varamedlemmer. I tillegg innkalles observatører fra sju departementer til møtene. Sekretariatet til rådet ligger i Oslo og har 7 ansatte (2017).

Bioteknologinemda ble opprettet i forbindelse med en Stortingsmelding i 1992, Om mennesker og bioteknologi, og skiftet i 2014 navn til Bioteknologirådet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

10. september 2014 skrev Lena Solli Sal

Bioteknologinemda hater nå bioteknologirådet, dvs. det er flere artikler som må oppdateres.

http://www.bion.no/2014/05/bioteknologiradet-ser-dagens-lys/

Mvh. Lena Solli Sal

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.