Bioteknologirådet

Artikkelstart

Bioteknologirådet er et frittstående og rådgivende organ hjemlet i bioteknologiloven og genteknologiloven og er organisert som en egen statlig virksomhet underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.

Faktaboks

Også kjent som

Bioteknologinemnda (tidligere navn)

Kristin Halvorsen er leder siden 1. januar 2014.

Bioteknologirådet er oppnevnt av regjeringen og skal fungere som høringsinstans for norske myndigheter i saker som om etiske og samfunnsmessige spørsmål knyttet til moderne bioteknologi og genteknologi. En svært sentral del av rådets virksomhet er å gi informasjon til publikum og forvaltningen, og deltakelse i debatt omkring de etiske og samfunnsmessige konsekvensene ved bruk av moderne bioteknologi.

Rådet bestemmer selv hvilke tema innenfor mandatet det uttaler seg om. Mandatet omfatter bio- og genteknologi i relasjon til mennesker, dyr, planter og mikroorganismer.

Organisering

Bioteknologirådet oppnevnes for en fireårsperiode og har 15 medlemmer og fem varamedlemmer. I tillegg innkalles observatører fra sju departementer til møtene. Sekretariatet til rådet ligger i Oslo og har 7 ansatte (2017).

Historie

Bioteknologinemda ble opprettet i forbindelse med en Stortingsmelding i 1992, Om mennesker og bioteknologi, og skiftet i 2014 navn til Bioteknologirådet.

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Lena Solli Sal

Bioteknologinemda hater nå bioteknologirådet, dvs. det er flere artikler som må oppdateres. http://www.bion.no/2014/05/bioteknologiradet-ser-dagens-lys/Mvh. Lena Solli Sal

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg