Bioteknologirådet er et frittstående og rådgivende organ hjemlet i bioteknologiloven og genteknologiloven og er organisert som en egen statlig virksomhet underlagt Helse- og omsorgsdepartementet

Kristin Halvorsen er leder siden 1. januar 2014.

Bioteknologirådet er oppnevnt av regjeringen og skal fungere som høringsinstans for norske myndigheter i  saker som vedrører moderne bioteknologi. Bioteknologirådet skal i tillegg bidra med informasjon til publikum og forvaltningen, og fremme debatt omkring de etiske og samfunnsmessige konsekvensene ved bruk av moderne bioteknologi.

Det nåværende Bioteknologirådet er oppnevnt for en fireårsperiode og har 15 medlemmer og fem varamedlemmer. I tillegg innkalles observatører fra sju departementer til møtene.

Medlemmene skal vurdere de faglige, etiske og miljø- og sikkerhetsmessige spørsmålene i forbindelse med utviklingen innen bioteknologi. Mandatet omfatter bio- og genteknologi i relasjon til mennesker, dyr, planter og mikroorganismer. 

1. juni 2014 endret Bioteknologinemnda navn til Bioteknologirådet. Rådet ble oppnevnt første gang i 1991, så i 1998, 2000, 2004, 2008 og sist i desember 2013.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

10. september 2014 skrev Lena Solli Sal

Bioteknologinemda hater nå bioteknologirådet, dvs. det er flere artikler som må oppdateres.

http://www.bion.no/2014/05/bioteknologiradet-ser-dagens-lys/

Mvh. Lena Solli Sal

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.