Billedbladet NÅ, tidligere norsk ukeblad, startet av næringslivsorganisasjonen Libertas i 1952. Det fulle navnet var Billedbladet NÅ, men på forsiden brukte man bare NÅ. Bladet var et forum for fritt næringsliv, og konkurrerte med Aktuell som hadde bånd til arbeiderbevegelsen. Det utkom til å begynne med hver 14. dag, senere ukentlig. Bladet var kjent for sine aktuelle billedreportasjer og skarpe, konservative standpunkter og sin ros og ris i form av «Ukens kaktus» og «Ukens nellik». Det brakte aktuelle reportasjer særlig fra Norge, men også fra utlandet om politikk, næringsliv, sport, forsvaret, kongelige og kjente personer, moter, biler, film og teater og kringkastingen.

I 1978 ble Se og Hør lansert. NÅ hadde på denne tiden et opplag på over 80 000, det økte til over 100 000 i 1984, da bladet ble solgt til Ernst G. Mortensens Forlag. Nå ble bladet lagt om til en mer Se og Hør-aktig linje, med mer vekt på kjendis-, radio- og TV-stoff. Dette førte til en halvering av opplaget. I 1993 ble bladet kjøpt av Bladkompaniet, men ble nedlagt allerede i 1995, grunnet lavt salg.

Redaktør 1954-83 var Kjell Lynau, han ble etterfulgt av Bjørn Glorvigen, som også i en periode var sideordnet redaktør frem til Lynaus død. Glorvigen ble etterfulgt av Gunnar Flikke, Gunnar Holm og Kjetil Johnsen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

24. mars 2009 skrev Kjetil Ree

Navn på blader bør i kursiv, det gjør teksten mye lettere å lese.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.