Bercy

Artikkelstart

Bercy er en bydel i Paris, på Seinens høyre bredd mellom Gare de Lyon og Bois de Vincennes. Bercy var i tidligere tider et viktig havneområde; hit ankom lektere med vin fra Bourgogne og trevirke fra Morvan. Anlegget av jernbanen Paris-Lyon med stasjonen Gare de Lyon (1855) krevde deler av Bercy utbygd til sporområde. Siden 1980-tallet er området langs Seinen der pakkhusene lå, radikalt omformet til et område for offentlig forvaltning, rekreasjon og handel.

Nær Gare de Lyon og elva ligger det franske finansdepartementets massive bygning. Ved siden av denne ligger Palais omnisports de Paris-Bercy, som brukes til store idretts- og kulturarrangementer, videre oppover langs Seinen den nyanlagte parken Parc de Bercy.

Historie

Arekologiske undersøkelser viser at Bercy hadde bosetninger så tidlig som 4. årtusen fvt., sannsynligvis et av de tidligst bosatte områder i Paris-bekkenet. Navnet Bercix nevnes første gang på 1100-tallet. I moderne tid var Bercy egen kommune inntil 1860, da den nedre delen ble innlemmet i Paris og den øvre i Charenton-le Pont.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg