Belgisk oud bruun, mørkt, overgjæret øl fra Flandern. Oud bruin kan regnes som en kontinental parallell til det engelske old ale.

Oud bruin brygges på byggmalt. Vørteren gis lang koketid, noe som fører til mørk farge og en viss karamellisering. Ved noen bryggerier tilsettes ekstra sukker. Ølet lagres i lengre tid på eikefat før salg.

Det ferdige ølet har et sursøtt preg, med alkoholstyrke mellom 5 og 8 prosent. Oud bruin er svært lagringsdyktig; de sterkere variantene er ofte lagret lengre og er syrligere. Blant bryggeriene er Liefmans i Oudenaarde i Øst-Flandern det mest kjente.

Det finnes varianter som blir tilsatt frukt. Mest typisk er sure kirsebær (kriek). Disse lagrer også godt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.