Beate Slettevoll Lech

Faktaboks

Beate Slettevoll Lech

Beate S. Lech, Beate Lech, Beady Belle

Født
10. april 1974, Øvre Årdal
Av /NTB scanpix.

Artikkelstart

Beate Slettevoll Lech er en norsk sanger, komponist og tekstforfatter. Hun har jobbet med ulike musikalske uttrykk som pop, rock og trip-hop i Folk & Røvere, til et moderne jazzuttrykk som har tatt inn over seg elementer fra funk, soul, disco og ulike former for elektronisk popmusikk i blant annet Beady Belle.

Bakgrunn

Beate Slettevoll Lech er født i vokste opp i Volda, men flyttet sener til Oslo og tok utdannelse ved Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Folk og røvere

Hun sang en periode med Sandvika Storband, hvor hun blant annet sang til musikk komponert av Glenn Miller. Senere ble hun med i det trip-hop-inspirerte prosjektet Folk & Røvere, hvor hun deltok på gruppens tidlige utgivelser, herunder med vokal på deres første store hit "Yess" (1999).

Metropolitan

Etter dette var hun vokalist, låtskriver og arrangør i jazzprosjektet Metropolitan sammen med blant andre Jon Eberson, Bjørn Kjellemyr og Pål Thowsen. Gruppen har gitt ut albumene Metropolitan (1999) og Love Is Blind (2004).

Beady Belle

I 1999 dannet hun også bandprosjektet Beady Belle sammen med bassisten Marius Reksjø og trommeslager Erik Holm. Bandet vakte oppmerksomhet med konserter og album som Home (2001), Cewbeagappic (2003) og Closer (2005), før det ble oppløst i 2016.Slettevoll Lech har i ettertid fortsatt å arbeide under artistnavnet Beady Belle, og ga i 2016 ut albumet On My Own, en innspilling som hadde bidrag fra blant andre Mathias Eick, Joshua Redman og Bugge Wesseltoft. Albumet Dedication ble utgitt i 2018.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg