Bea Levine-Humm

Beatrix Levine-Humm, impresario og kunstnerisk tilrettelegger i Trondheim; kjent som «hun som vet alt, og som ordner det» i Trondheims musikkliv.

Levine Humm er født i Basel, Sveits, i 1943. Hun har sveitsisk diplomutdannelse fra handelsskole og deretter utdannelse som bioingeniør. Senere har hun studert kunsthistorie og musikk (hovedfag) ved Universitetet i Trondheim. Hun er sveitsisk statsborger, men har bodd i Norge siden 1965, unntatt noen år på syttitallet.

Bea Levine-Humm har vært sentral i arbeidet med å lansere og etablere TrondheimSolistene nasjonalt og internasjonalt. Det samme har hun gjort for Oslo Camerata. Hun har vært primus motor for korsatsingen under Olavsdagene 1980–2000 og manager og administrator for VertavoKvartetten 1995–2002. Hun har vært leder for Folkeinnsamlingen for Restaureringen av Nidarosdomens barokkorgel (Wagnerorgelet), samt leder for tre Barokkorgelfestivaler (1995, 1997 og 2000).

Hun har også vært styremedlem i Trondheim kammermusikkfestival (Kamfest) fra starten av, senere prosjektleder/administrator for Trondheim International Chamber Music Competition & Academy (2000–08). Fra 2000 har hun vært medlem av programrådet for Kamfest.

Siden 2009 har Levine-Humm vært prosjektleder for kammermusikk og klassisk program under Olavsfestdagene. Hun har dessuten vært manager og administrator for en rekke solister; Marianne Thorsen, Arve Tellefsen, Tor Espen Aspaas med flere.

For sitt virke ble hun i 2013 tildelt Den kongelige norske fortjenstorden; ridder av 1. klasse.

Kommentarer (2)

skrev Knut A Rosvold

Faktaboks med fødselsdato og fødested er kommet bort!

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg