Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) har ansvar for å ivareta tryggheten, rettighetene og interessene til forbrukerne. I tillegg skal det sikre at barn og unge får en trygg oppvekst, at familier har sosial og økonomisk trygghet og at det blir fullkommen likestilling mellom menn og kvinner. 

Solveig Horne fra Fremskrittspartiet er barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Etter ekstraordinært statsråd 16. desember 2015, er ansvarsoppgavene knyttet til inkludering overtatt av asyl- og integreringsminister Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet.

BLD består av fem avdelinger: Plan- og administrasjonsavdelingen, Barne- og ungdomsavdelingen, Samlivs- og likestillingsavdelingen, Forbrukeravdelingen og Integrerings- og mangfoldsavdelingen. I tillegg har BLD en rekke tilknyttede virksomheter, blant annet Forbrukerrådet, Forbrukerombudet, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Barneombudet, Barne-, ungdoms- og familieetaten og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

BLD ble opprettet i 2006 til avløsning for det tidligere Barne- og familiedepartementet som ble opprettet i 1991.

Fra 2010 til 2016 het departementet Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Oversikt over statsråder i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet finnes i tabellen over Norge - Statsråder.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

19. mars 2016 skrev Knut Are Tvedt

Fra 1. april 2016 heter det Barne- og likestillingsdepartementet (integreringsavdelingen flytter til Justisdep.)

27. mai 2016 svarte Mari Paus

Takk for kommentaren din! Jeg har oppdatert dette nå. Mvh. Mari i redaksjonen.

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.