Bar Amour

Bar Amour er en restaurant i Tranens andre-etasje ved Kiellands plass i Oslo og fikk en stjerne i Michelinguiden i 2024. Restauranten eies av Lofthus Samvirkelag LL.

Den portugisiske kjøkkensjefen Carlos de Medeiros kom fra Maaemo da han tok over kjøkkenet etter en tidligere kollega. Han samarbeider med portugiserne Gonçalo Beija og Pedro Sequeira. Både Sequeira og de Medeiros selv har mor fra Mosambik, og den afrikanske innflytelsen på kjøkkenstilen er betydelig.

Stil

Bar Amour - kjøkkenet

Kjøkkenstilen blander norsk, portugisisk og mosambikisk kultur. Rettene er fusjoner der utsøkte og gjenkjennelige norske produkter som skrei eller reinsdyr kombineres med portugisisk påvirkning.

Restauranten bruker også portugisiske råvarer som kjøtt og ost. På menyen er kremkake med laurbærbladis og iberisk rosinsirup.

Utmerkelser

Bar Amour fikk en stjerne i Michelinguiden i 2024.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg