BaneTele AS, tidligere norsk teleselskap, opprinnelig en avdeling i Jernbaneverket, 2001 omdannet til statseid aksjeselskap og senere underlagt Nærings- og Handelsdepartementet. Selskapets hovedoppgave var å besørge tele- og datakommunikasjon for norsk jernbane, men leverte etterhvert også slike tjenester til privatmarkedet.

BaneTele disponerte på et tidspunkt over 10 000 km fiberoptisk kabelnett langs jernbanelinjene og i tettsteder, etter at selskapet 2001 kjøpte opp kabelnettet til Enitel. Enitel ble opprettet 1997 av Statnett og andre norske kraftselskap for å bygge ut bredbåndskapasitet i eksisterende linjenett med sikte på utleie til teleselskaper.

BaneTele AS ble i 2009 kjøpt opp av Ventelo og organisert som Ventelo Networks.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

22. juni 2012 skrev Trond Ulseth

BaneTele ble i 2009 kjøpt opp av Ventelo og organisert som Ventelo Networks. Har prøvd å oppdatere artikkelen, men fikk en feilmelding. Har også sendt inn forslag til en ny artikkel som omhandler Ventelo.

22. juni 2012 skrev Georg Kjøll

Hei Trond. Gjorde den tekniske feilen at du mistet endringsforslaget, eller kan du sende det til meg på mail? Jeg har godkjent alle de nye, flotte artiklene om teleselskapene og er veldig glad for at du gjør leksikonet oppdatert på dette området!Alt godt fra Georg

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.