Bakkehuset

Artikkelstart

Bakkehuset er en eiendom i Danmark, Sjælland, Frederiksberg kommune vest for København sentrum.

Huset, som skriver seg fra 1700-tallet, tilhørte i første halvdel av 1800-tallet forfatteren Knud Lyhne Rahbek og hans hustru Kamma. Ekteparet bodde her fra 1798 og samlet de fleste av tidens danske diktere og kunstnere omkring seg. Etter Rahbeks død i 1830 ble huset solgt. En tid var det institusjon for psykisk utviklingshemmede. Huset forfalt mer og mer, inntil en krets av private kjøpte det i 1920 og satte det i stand som et litterært museum for gullaldertidens diktere.

Museet åpnet i 1925 under navnet Bakkehusmuseet. I 1930 overtok Frederiksberg kommune tilsyn og ansvar. Huset inneholdt fra 1925 til 2016 også en gjestebolig som kunne tildeles en forfatter eller vitenskapsmann/-kvinne (inntil 1986 på livstid, senere etter søknad for to år om gangen).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Dag Ivar Rognerød

Bakkehusmuseet skal være innviet i det gamle huset nå, bør ikke dette oppdateres? Litt uklart om framdrift der nede da nettsiden bakkehusmuseet.dk syne så ha tatt en pause. De arbeider med flere interessante saker med tilknytning til nordmenn, som Norske selskap og brev fra Bjørnson osv.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg