Bahrain Center for Human Rights, bahrainsk menneskerettighetsorganisasjon, etablert i 2002, og en forkjemper for beskyttelse av individets rettigheter og et demokratisk samfunn.

Bahrain Center for Human Rights (BCHR) er en ikke-statlig, uavhengig organiasjon, grunnlagt av en gruppe aktivister i juli 2002. Etter at organisasjonens daværende leder, Abulhadi al-Khawaja, ble arrestert for å ha kritisert landets statsminister i 2004, ble BCHR beordret oppløst av myndighetene. Organisasjonen er fortsatt formelt forbudt, men har opprettholdt sin virksomhet - blant annet ved å dokumentere brudd på menneskerettighetene i landet, herunder i forbindelse med opprøret i Bahrain i 2011-12, under Den arabiske våren, og deretter. Lederen, for BCHR,  Nabeel Rajab, ble i 2012 fengslet for å ha oppfordret til angivelig ulovlige handlinger.

I september 2013 tildelte Raftostiftelsen årets Raftopris for BCHRs, ifølge begrunnelsen "langvarige og modige arbeid for fundamentale menneskerettar som ytringsfridom og forsamlingsfridom i Bahrain".

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.