Bahrain Center for Human Rights, bahrainsk menneskerettighetsorganisasjon, etablert i 2002, og en forkjemper for beskyttelse av individets rettigheter og et demokratisk samfunn.

Bahrain Center for Human Rights (BCHR) er en ikke-statlig, uavhengig organiasjon, grunnlagt av en gruppe aktivister i juli 2002. Etter at organisasjonens daværende leder, Abulhadi al-Khawaja, ble arrestert for å ha kritisert landets statsminister i 2004, ble BCHR beordret oppløst av myndighetene. Organisasjonen er fortsatt formelt forbudt, men har opprettholdt sin virksomhet - blant annet ved å dokumentere brudd på menneskerettighetene i landet, herunder i forbindelse med opprøret i Bahrain i 2011-12, under Den arabiske våren, og deretter. Lederen, for BCHR,  Nabeel Rajab, ble i 2012 fengslet for å ha oppfordret til angivelig ulovlige handlinger.

I september 2013 tildelte Raftostiftelsen årets Raftopris for BCHRs, ifølge begrunnelsen "langvarige og modige arbeid for fundamentale menneskerettar som ytringsfridom og forsamlingsfridom i Bahrain".

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.