Baard Owe var en norsk-dansk skuespiller og sanger, hovedsakelig aktiv i Danmark, der han debuterte på film 1961 og spilte den unge elskeren i Carl Th. Dreyers Gertrud (1964).

Han markerte seg særlig i roller som angstdrevne menn, for eksempel i fjernsynsserier som Charlot og Charlotte (1996), Riget (1994 og 1997), Hotellet (fra 2000) og den svenske Danslärarens återkomst (2004). På turnéteatret Det Danske Teater spilte han blant annet tittelrollen i Shakespeares Hamlet og Osvald i Ibsens Gengangere (begge i 1964), og på Det Kongelige Teater hadde han blant annet rollen som Vilhelm Foldal i Ibsens John Gabriel Borkman (1983).

Owe hadde hovedroller i filmatiseringen av Arthur Omres Smuglere (1968) og i Bent Hamers film O'Horten (2007). Han var bisp Nikolas i den fellesnordiske oppsetningen av Ibsens Kongsemnerne (Nationaltheatret, 2005). Owe underviste i tillegg skuespillere etter et eget treningssystem, ToDo, med teknikker for å utvikle fysisk og psykisk balanse.

Baard Owe var gift med skuespiller Marie-Louise Coninck og far til skuespillerne David Owe, Anja Owe og Rebekka Owe, samt til dataingeniør Benjamin Owe.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.