BT Group

Artikkelstart

BT Group Plc er et britisk holdingselskap, mest kjent som eierselskapet til telekommunikasjonsselskapet British Telecommunications, også kjent som BT. BT ble privatisert i 1984 og er den største tilbyderen av privat bredbåndstilknytning i Storbritannia. BT tilbyr også skytjenester, direktestrømming av sport, samt mobile tjenester gjennom underselskapet EE.

Faktaboks

Også kjent som
British Telecommunications, British Telecom

Selskapet hadde i 2021 virksomhet i omtrent 170 land, med en samlet omsetning på over 21 milliarder britiske pund og omtrent 100 000 ansatte. Selskapets hovedkontor ligger i London.

Historie

Selskapets historie startet i 1981, året BT ble grunnlagt som følge av innføringen av den britiske telekommunikasjonsloven. Denne loven førte til at ansvaret for telekommunikasjon fra postvesenet ble overført til det åpne markedet. Virksomheten til BT stammer fra postvesenets satsning før denne loven ble innført, og selskapet skryter dermed av å være verdens eldste telekomselskap ved å trekke røttene tilbake til the Electric Telegraph Company, etablert i 1846, som senere ble en del av virksomheten til det britiske postvesenet.

Selskapets mobiltelefontjeneste ble i 2001 skilt ut i det selvstendige børsnoterte selskapet O2 Plc, før det i senere tid er blitt en del av virksomheten til det spanske telekommunikasjonsselskapet Telefonica og Liberty Global, et multinasjonalt telekommunikasjonsselskap, gjennom fellesforetaket Virgin Media O2.

I 2015 kjøpte BT Group opp EE, som gjennom flere år hadde vært Storbritannias ledende mobilselskap.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg