BHA

Molekylmodell av tertiær-butylhydroksyanisol. Grå kuler står for karbonatomer. Hvite kuler står for hydrogenatomer. Røde kuler står for oksygenatomer. Strekene står for kjemiske bindinger.
BHA
Lisens: CC BY SA 3.0
Strukturformel for tertiær-butylhydroksyanisol
BHA
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

BHA er en meget effektiv syntetisk antioksidant som brukes for å hindre harskning av fett. Den kjemiske betegnelsen er tertiær-butylhydroksyanisol.

Faktaboks

Også kjent som

tertiær-butylhydroksyanisol

BHA har E-nummer E 320 og er tillatt brukt i blant annet bakefett, kjeks og kaker (100 mg per kg fett), supper, sauser og tørkede potetprodukter, fiske og kjøttprodukter (200 mg per kg fett). BHA og BHT er omdiskutert på grunn av mulig kreftfremkallende effekt, og godkjenningen til bruk i mat er derfor under vurdering. Enkelte er overfølsomme for stoffene og reagerer med allergilignende symptomer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg