Aslak Nore er en norsk forfatter, journalist og forlagsredaktør. Nore har bakgrunn som soldat i Telemarksbataljonen, og tjenestegjorde i 1999 i Bosnia. Aslak Nore er sønn av forfatteren Kjartan Fløgstad.

Nore debuterte i 2007 med dokumentarromanen Gud er norsk, etterfulgt av Ekstremistan (2009). Med thrilleren En norsk spion (2012) etablerte han Peter Wessel som sentral figur, og vi møter ham igjen i Oslo Noir (2014).

Dette er velskrevne spenningsromaner om en norsk virkelighet, mens Ulvefellen (2017) er en spionthriller som beveger seg ut over Norges grenser under andre verdenskrig slik at mye av handlingen foregår i Berlin og London. Hovedpersonen, Henry Storm, tidligere frontkjemper, skifter side, og blir innblandet i hendelser som er bestemmende for krigens gang. For Ulvefellen ble Aslak Nore tildelt Rivertonprisen 2017.

Sammen med faren Kjartan Fløgstad utga han også boka Brasil 2014 om fotball-VM på Font Forlag samme år som mesterskapet fant sted.

Aslak Nore utgir bøker på forlaget Aschehoug, men jobber som forlagsredaktør i Kagge. Tidligere var han dokumentarredaktør i Gyldendal.

Sammen med Asbjørn Slettemark driver Nore krimbloggen OP-5.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.