Aslak Nore

Faktaboks

Aslak Nore
Født
12. mai 1978, Oslo
Aslak Nore er en norsk forfatter som særlig har spesialisert seg på spenningsromaner.
Av .
Aslak Nore mottok Rivertonprisen 2017 for romanen Ulvefellen.
Aslak Nore, Rivertonprisen

Aslak Nore er en norsk forfatter, journalist og forlagsredaktør. Han ble i 2017 tildelt Rivertonprisen for krimromanen Ulvefellen.

Bakgrunn

Nore har bakgrunn som soldat i Telemarksbataljonen, og tjenestegjorde i 1999 i Bosnia. Aslak Nore utgir bøker på forlaget Aschehoug, men jobber som forlagsredaktør i Kagge. Tidligere var han dokumentarredaktør i Gyldendal.

Forfatterskap

Nore debuterte i 2007 med dokumentarromanen Gud er norsk, etterfulgt av Ekstremistan (2009). Med thrilleren En norsk spion (2012) etablerte han Peter Wessel som sentral figur, og vi møter ham igjen i Oslo Noir (2014).

Dette er velskrevne spenningsromaner om en norsk virkelighet, mens Ulvefellen (2017) er en spionthriller som beveger seg ut over Norges grenser under andre verdenskrig slik at mye av handlingen foregår i Berlin og London. Hovedpersonen, Henry Storm, tidligere frontkjemper, skifter side, og blir innblandet i hendelser som er bestemmende for krigens gang. For Ulvefellen ble Aslak Nore tildelt Rivertonprisen 2017.

Sammen med faren Kjartan Fløgstad utga han også boka Brasil 2014 om fotball-VM på Font Forlag samme år som mesterskapet fant sted.

Sammen med Asbjørn Slettemark driver Nore krimbloggen OP-5.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg