Arvid Mostad

. Begrenset gjenbruk

Arvid Mostad, norsk kjemiker  kjent i almenheten for sine populærvitenskapelige artikler først publisert i tidsskriftet Kjemi og senere samlet og oppdatert i boken Alt er kjemi - men kjemi er ikke alt som utkom på Universitetsforlaget i 2011. Boken ble innkjøpt av Norsk kulturråd i 2012.

Mostad arbeidet ved Universitetet i Oslo fra han startet studier i realfag i 1951. Han tok hovedfag i kjemi med Sven Furberg som veileder i 1959 på bestemmelse av krystall- og molekylstrukturen av noen sukkerfosfater med røntgenkrystallografi. Han ble ansatt ved universitetet og steg i gradene til han ble professor. I samarbeid med Hans Christian Rømming, som overtok professoratet etter Furberg, har han fortsatt med å bestemme strukturen av små molekyler av biologisk interesse som dopamintyrosin og kurkumin. I SciFinder er han oppført med 136 publikasjoner.

Mostad ble pensjonert i 2000, men arbeider fortsatt ved Kjemisk institutt, UiO og skriver nye populærvitenskapelige artikler i Kjemi. Han ble tildelt Thaulowprisen i 2010.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.