Arvid Mostad

. Begrenset gjenbruk

Arvid Mostad, norsk kjemiker  kjent i almenheten for sine populærvitenskapelige artikler først publisert i tidsskriftet Kjemi og senere samlet og oppdatert i boken Alt er kjemi - men kjemi er ikke alt som utkom på Universitetsforlaget i 2011. Boken ble innkjøpt av Norsk kulturråd i 2012.

Mostad arbeidet ved Universitetet i Oslo fra han startet studier i realfag i 1951. Han tok hovedfag i kjemi med Sven Furberg som veileder i 1959 på bestemmelse av krystall- og molekylstrukturen av noen sukkerfosfater med røntgenkrystallografi. Han ble ansatt ved universitetet og steg i gradene til han ble professor. I samarbeid med Hans Christian Rømming, som overtok professoratet etter Furberg, har han fortsatt med å bestemme strukturen av små molekyler av biologisk interesse som dopamintyrosin og kurkumin. I SciFinder er han oppført med 136 publikasjoner.

Mostad ble pensjonert i 2000, men arbeider fortsatt ved Kjemisk institutt, UiO og skriver nye populærvitenskapelige artikler i Kjemi. Han ble tildelt Thaulowprisen i 2010.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.