Arvid Andreassen

Faktaboks

Arvid Andreassen
Født
15. juli 1931, Oslo
Død
10. juli 2019

Skrik- parodier av Arvid, med illustrasjoner av Arvid Andreassen og tekst av Arvid Bryne ble utgitt av Melhus Communication i 2005.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Arvid Andreassen var en norsk avistegner og illustratør, særlig kjent for sine utallige vitsetegninger signert «Arvid».

Han ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, bokkunstlinjen, i begynnelsen av 1950-årene. Han har siden laget vitsetegninger for Aftenposten, Dagbladet, Arbeiderbladet, vittighetsbladet Tyrihans og Vi Menn. Andreassen har gitt ut 12 pocketbøker med utvalgte vitsetegninger og illustrert rundt 200 skolebøker for Universitetsforlaget. I 2005 utgav han sammen med journalist og forfatter Arvid Bryne boken Skrik – Parodier av Arvid. Fjorten av de Munch-inspirerte bildene fra boka ble samme år vist på utstillingen «Møter med Munch – Munch revisited» på Henie Onstad Kunstsenter.

Andreassen hadde utstillinger og vant tegnekonkurranser i flere land, blant annet i Nederland, Tyrkia, Japan og Bosnia-Hercegovina. Som eneste nordmann er han omtalt over to sider i Who's Who in Satire and Humour, en internasjonal oversikt over det 20. århundrets satiriske og kritiske vitsetegnere.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg