Skrik- parodier av Arvid, med illustrasjoner av Arvid Andreassen og tekst av Arvid Bryne ble utgitt av Melhus Communication i 2005.

Melhus Communication. Begrenset gjenbruk

Arvid Andreassen, norsk avistegner og illustratør, særlig kjent for sine utallige vitsetegninger signert «Arvid». 

Han ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, bokkunstlinjen, i begynnelsen av 1950-årene. Han har siden laget vitsetegninger for Aftenposten, Dagbladet, Arbeiderbladet, vittighetsbladet Tyrihans og Vi Menn. Andreassen har gitt ut 12 pocketbøker med utvalgte vitsetegninger og illustrert rundt 200 skolebøker for Universitetsforlaget. I 2005 utgav han sammen med journalist og forfatter Arvid Bryne boken Skrik – Parodier av Arvid. Fjorten av de Munch-inspirerte bildene fra boka ble samme år vist på utstillingen «Møter med Munch – Munch revisited» på Henie Onstad Kunstsenter.

Arvid Andreassen har hatt utstillinger og vunnet tegnekonkurranser i flere land, blant annet i Nederland, Tyrkia, Japan og Bosnia-Hercegovina. Som eneste nordmann er han omtalt over to sider i Who's Who in Satire and Humour, en internasjonal oversikt over det 20. århundrets satiriske og kritiske vitsetegnere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.