Skrik- parodier av Arvid, med illustrasjoner av Arvid Andreassen og tekst av Arvid Bryne ble utgitt av Melhus Communication i 2005.

Melhus Communication. Begrenset gjenbruk

Arvid Andreassen, norsk avistegner og illustratør, særlig kjent for sine utallige vitsetegninger signert «Arvid». 

Han ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, bokkunstlinjen, i begynnelsen av 1950-årene. Han har siden laget vitsetegninger for Aftenposten, Dagbladet, Arbeiderbladet, vittighetsbladet Tyrihans og Vi Menn. Andreassen har gitt ut 12 pocketbøker med utvalgte vitsetegninger og illustrert rundt 200 skolebøker for Universitetsforlaget. I 2005 utgav han sammen med journalist og forfatter Arvid Bryne boken Skrik – Parodier av Arvid. Fjorten av de Munch-inspirerte bildene fra boka ble samme år vist på utstillingen «Møter med Munch – Munch revisited» på Henie Onstad Kunstsenter.

Arvid Andreassen har hatt utstillinger og vunnet tegnekonkurranser i flere land, blant annet i Nederland, Tyrkia, Japan og Bosnia-Hercegovina. Som eneste nordmann er han omtalt over to sider i Who's Who in Satire and Humour, en internasjonal oversikt over det 20. århundrets satiriske og kritiske vitsetegnere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.