Arthur Buchardt

Faktaboks

Arthur Buchardt
Født
15. juni 1948, Drammen
Arthur Buchardt.
Av .
Lisens: CC BY ND 2.0

Artikkelstart

Arthur Buchardt er en norsk investor og entreprenør med en betydelig karriere innen hotell- og eiendomsbransjen. Han vokste opp på Nesodden i Akershus og i Brumunddal i Hedmark, og er utdannet ved Handelshøyskolen BI.

Buchardt har tidligere vært ansatt i Den norske Creditbank, som i 1990 fusjonerte med Bergen Bank. Denne sammenslutningen medførte dannelsen av Den norske bank (DnB). Senere jobbet han for sin daværende svigerfars rørleggerbedrift i Brumunddal, som han etter hvert overtok på egen hånd.

Fra 1989 har han først og fremst engasjert seg prosjektering og investering i hotellbransjen. Det første hotellet han prosjekterte var Hafjell Hotell i Øyer, som stod ferdig til OL på Lillehammer i 1994.

Buchardt leder nå blant annet investeringsselskapet AB Invest, som han eier sammen med sin sønn Anders Buchardt. Selskapet har først og fremst prosjektert og investert i hoteller i Norge og Sverige eid av hotellkjeden Nordic Choice Hotels. Buchardt er byggherren bak Mjøstårnet i Brumunddal, som hevdes å være verdens høyeste trebygning. Han har siden 2008 også vært leder for Radiumhospitalets Venner.

I perioden mellom 1995 og 1999 var Arthur Buchardt gift med Wenche Myhre.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg