Arnt Olav Klippenberg

Faktaboks

Født
18. april 1957
Arnt Olav Klippenberg
. fri

Arnt Olav Klippenberg, journalist i Stavanger Aftenblad, bosatt i Egersund. Han er vel så kjent som kåsør og artist. Gjennom gruppen Show Chow har han stått på scenen siden 11. august 1981. Show Chow feirer i 2011 sitt 30 års jubileum.

Klippenberg har skrevet og spilt i en rekke revyer. Av de best kjente er Jularevyene på 1990-tallet på Folken i Stavanger og Bakgårdsrevyene i Haugesund. I 2009 spilte han i komedien Løgne PengarStavangeren sammen med blant andre Per Inge Torkelsen. Sammen med Øystein Ellingsen har Klippenberg skrevet flere hundre sanger, mange av dem er utgitt på CD.

Klippenberg har utgitt to bøker. Én på dansk om den danske salmedikteren Grundtvig og én på norsk med «løgne» historier fra Rogaland. Av større produksjoner kan nevnes Strandaspelet - Klokkene i Vammelsund der Klippenberg er hovedforfatter, og Julaspelet Det skjedde i Julebygda som han også har skrevet sammen med Ingvar Hovland og Øystein Ellingsen. I Rogaland forbinder mange Klippenberg med hans faste lørdagsspalte i Aftenbladet, Fra Provinsen.Fra TV er han best kjent som debattleder på TV Vest og komiker i serien Valen TV.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg